Méretezés, méretek beállítása

Háromféle méret beállítási lehetőséget kínál fel a program. Ebből természetesen elegendő az eggyiket beállítanod. Azt használd, amelyik neked a legkényelesebb.

- X-ek száma vízszintesen (szélesség), és X-ek száma függőlegesen (magasság). Gyakorlottab keresztszemese tudják használni ezt a beállítást.
- Szélesség és magasság megadása mm-ben. Itt egyszerűen megadod, hogy mekkora képet szeretnél hímezni. Viszont a mellette található lenyíló menüben mindenképp állítsd be az anyagsűrűséget is. Egyszerűen válaszd ki, hogy melyiket szoktad leggyakrabban használni. A 14-es sűrűség nagyjából a közepes (minél nagyobb a szám, annál sűrűbb az anyag, tehát annál kisebb x-eket kell hímezni).
Az anyagsűrűség (tehát az a szám amit látsz), azt mutatja, hogy 1 col-ba (25,4mm), hány darab x-et tudsz hímezni... - Szélesség és magasság megadása col-ban (Inc-ben). Elsősorban angolszász nyelvterületen van jelentősége, aholis az a hivatalos, nem az SI mértékegység...

Tipp:
Amennyiben csak az egyik méretet adod meg (legyen az akár a szélesség, akár a magasság), akkor a program a másikat kiszámolja, úgy, hogy a kép arányai nem változnak. (tehát nem fog torzulni a kép)

Természetesen lehetőséged van mindkét méret megadására, hiszen előfordulhat, hogy a művészi hatás miatt szándékosan torzítani szeretnéd a képet...