Kényszerű programozás

Avagy nem szeretem, de muszály...

Mint azt már említettem magam írom a blog motort. Ez mondjuk annyiból látszik is, hogy -egyelőre- időnként lassú a blogok kezelése miatt a megjelenítés.
A blog miatt viszont egyre több robot fedezi fel az oldalam.
Ez teljesen logikus, ugyanis eddig csupán a vendégkönyvbe lehetett bejegyzést hagyni (s persze üzenetet lehetett küldeni). Ez most jelentősen változott, ugyanis minden bejegyzéshez lehet kommentárt fűzni, tehát már most is újabb 16 helyre próbálhat beírni valamit... Ez pedig igen csábító a számukra.

Eddig nem sikerült áttörniük a védelmet. De ez nem is annyira lényeges. Felkészültem rá, így gyakorlatilag abban a pillanatban meg tudom változtatni ha ez sikerül nekik, illetve amikor észreveszem...(a kettő ugye nem ugynaz) Ez azonban nem is annyira lényeges. Egy lényegesebb dologra figyeltem fel.

A robotok által véghezvitt bejegyzések változtak meg.
Eddig az volt a megszokott, hogy direktbe próbálta betenni a viagra reklámot, illetve az arra mutató hivatkozást.
Ez most változott.
Egy viszonylag értelmes (angol nyelvű) üzenetet próbál betenni, melyben semmiféle hivatkozás és reklám nincs. Csupán az lehet gyanús, hogy megköszöni a laptop javításban nyújtott segítséget (amit nem tettem).
Feltételezem, hogy miután sikerült átjutni a védelmen, jönne a szokásos reklám...
Mindez persze a föld különböző pontjairól (Franciaország, Oroszország, Japán, stb.)

Viszont elkövettem azt a hibát, hogy ezek az üzenetek is megjelennek a komment RSS hírcsatornában. Így ezt most gyorsan törölhetem.
Gyakorlatilag ez a programozásnak egy olyan mozzanata, amit nem kedvelek. Egész egyszerűen meg kell csinálnom, s ez a fő bajom. Bármilyen rövid ideig is tart.

Tehát programozásban is a problémamegoldás érdekel. Egyfajta agytorna. Kitalálok egy feladatot, amit valamilyen formában megpróbálok megoldani. Ez persze legtöbb esetben azt jelenti, hogy különböző kerülő utakat kell keresnem.
Hol a szerver beállítása miatt, hol a tudásomban rejlő hiányosságok okán. Azonban ezt a részt élvezem.
Persze ha már iyenre szánom magam, akkor valami olyan feladatot tűzök magam elé aminek értelme is van...

Persze mindez kissé nehézkes amikor dolgozom... :-)
Este 8-kor már nem igazán van energiám programozni. Átnézem kedvenc fórumaim, hírcsatornáim, és alszom.
Ezért halgatok mostanában.

2012. Október 21. 17.00

Megosztás Google Buzz-on Del.icio.us-hez ad Megosztás Digg-en Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Megosztás MySpace-en Hozzáadás MSN könyvjelzőkhöz Hozzáadás Yahoo! könyvjelzőkhöz Reddit StumbleUpon

© 2003-2013 Antal László
Valid Robots.txt XHTML 1.0 CSS 2.1 WCAG 1.0 XHTML 1.0 (WDG) CSS 2.1 (WDG) Akadálymentes oldal (link a paramédia weboldalra) I ¦ Validator [Valid RSS]
elektronikus levél az oldal szerkesztőjének RSS hírcsatorna is elérhető Ugrás a nyitólapra. Vendégkönyv... Az oldal blogja...