Születésnap

Igen, ma van az a nap...

Nos ismét figyelmeztettek kedvenc fórumomon (felköszöntöttek), hogy menthetetlenül és visszavonhatatlanul öregszem. :-)
Bár nem tekintem magam idősnek, öregnek meg pláne, vannak dolgok amiket továbbra sem értek. A hölgyek (elsősorban ők), hajlamosak kétségbeesni a 4.x után. Valahogy nem fér a fejembe. Az életkor csak egy szám. Legalábbis ha többé-kevésbé normálisan éli az ember az életét... Sokkal lényegesebb, hogy ez eltelt időt mennyire tudtuk kihasználni.

S ezzel kapcsolatban más is eszembe jut.
Fiatal(abb) koromban többször elhangzott néhány kissé debil emberke szájából, hogy tisztelnem kellene, mert Ő már öreg... Akkor is azt gondoltam, hogy csupán az életkora alapján egyáltalán nem illeti tisztelet. Az összegyűlt tapasztalata, tudása alapján elvárhatja, de pusztán a kora miatt nem. S ha esetleg öreg, de gyökér nulla tudással, akkor az ne várjon tiszteletet.
Ugyanígy felháborít ha valaki szerint Orbán Viktorkát tisztelni kellene mert Ő a miniszterelnök. Holott ehhez csak rengeteget kellett hazudni, tehát semmi tiszteletre méltó tevékenység nem áll mögötte.
Ebbe viszont most nem mennék bele, mert nem erről kívánok szólni...

Természetesen születésnap alkalmával javasolható egyfajta visszatekintés az elmúlt évre, illetve évekre. Ezt magam is megtettem, azonban ezt nem tartom publikusnak, így nem osztom meg.

Viszont a blogbejegyzések ritkulásával illene kicsit elszámolnom olvasóim felé.
Jelenleg is elég elfoglalt vagyok, elsősorban dolgozom. Magyarul pénzt kell keresnem, s ez eléggé szűkre szabja a hobbira megmaradt időt.
Közben persze próbálom összeszedni az információkat egy-egy kicsit nagyobb lélegzetvételű cikkhez, s mivel ez olyan kissebbségekről fog szólni akik rendszeresen telekiabálják a sajtót hogy itt milyen rasszizmus van, így ezeknek már a csonka változatait is ügyvéd haverrel láttamoztatom (mert Orbán szerint demokrácia és szólásszabadság van). Ugyanis könnyen börtönbe kerülhet aki bármilyen kritikát meg mer fogalmazni.
Mellette persze a Néprajzi Múzeum anyagaiból mentem le a képeket, ez is lassan halad (11600-ból 2200-at nézte át, és körülbelül 200-t mentettem). Ez azért körülményes, mert át kell nézni a lapokat, menteni a képeket, s ezzel együtt a hivatkozást is. Ugyanis az odalra már eleve úgy kerül majd fel a minta, hogy megjelölöm honnan származik. Ez nem csak azért van mert így tartom természetesnek. Gyakorlatilag ha valaki szeretné az eredetit is megnézni, akkor ezt megtehesse.
Ugyanis a mintákat kicsit lazán kezelem. Ez azt jelenti, hogy idealizálom, tehát a nyilvánvaló hibákat javítom (ahol lehet). Illetve hibázhatok is. S persze legtöbbször ezek a minták nem keresztszemessel készültek, hanem szálánvarrott technikával, esetleg invarrásos. Tehát leszámolható, de...
S lassan a programozásnak is neki kellene feküdnöm ismét...

2012. November 17. 19.41

Megosztás Google Buzz-on Del.icio.us-hez ad Megosztás Digg-en Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Megosztás MySpace-en Hozzáadás MSN könyvjelzőkhöz Hozzáadás Yahoo! könyvjelzőkhöz Reddit StumbleUpon

© 2003-2013 Antal László
Valid Robots.txt XHTML 1.0 CSS 2.1 WCAG 1.0 XHTML 1.0 (WDG) CSS 2.1 (WDG) Akadálymentes oldal (link a paramédia weboldalra) I ¦ Validator [Valid RSS]
elektronikus levél az oldal szerkesztőjének RSS hírcsatorna is elérhető Ugrás a nyitólapra. Vendégkönyv... Az oldal blogja...