Archívum

A bal sávban található lenyitható vacakról.

Próbálom összehozni a blogot... (Kommenteket is lassan már kezeli a rendszer)
Az elsőre is világos volt, hogy valami menüt kell hozzá keresni. Csakhogy a legtöbbször ezt JavaScript-el oldják meg (Google is), ritkábban Flash animációval.
Ezt azonban a felhasználó biztonsági (vagy más) megfontolásból letilthatja. Ez tehát ismét nem járható út, hisz ilyenkor nem működne. Persze meg lehetne úgy írni, hogy ez esetben nyitva legyenek a menüpontok, azonban az nagy helyet foglal, és nem is túl barátságos.
Olyan megoldást kellett hát keresnem, ami csak html elemeket tartalmaz, és stílusfájllal (css) oldja meg a formázást. Végülis ezt megoldást találtam. Persze összeakadt a saját stílusfájlommal, és kissé át is kellett alakítani, de sikerült :-)
S igen. A fejlesztője elkövetett egy kis hibát, ami a forrásban maradt...
(Amit persze most nem találok...)
Nem, sajnos nem magamtól jöttem rá, a html validátor figyelmeztetett.
Ezután persze még egy összetett ciklusba kellett az egészet lekódolni, hogy a tényleges adatokat jelenítse meg. Ez egy viszonylag egyszerű történet, ha nem vagyok fáradt... Így viszont kínszenvedés volt. Hol egy pontosvessző maradt le, hol más változókat adtam meg, stb.

Persze még itt is kellene kicsit finomítani a kódon, hogy szép és gyors legyen. A kinézeten gyakorlatilag csak annyi lenne, hogy a + és - jel kicsit magasabbra kerüljön, esetleg sorokat összetolni, s hasonlók. A sebesség alatt pedig azt értem, hogy egyetlen kép fájlt használjon. (Ebből ugye rögtön következik, hogy most 2-vel dolgozik.) Ez akkor okoz gondot, ha betölti a böngésző az oldalt, és a felhasználó első alkalommal kattint a + jelre. Ekkor lenyílik a menü, és a háttérben megpróbálja letölteni a - jelet (képet). Azonban ha vacakol az internet kapcsolat, akkor kissé döcögős lesz az oldal megjelenítés (a következő kattintáskor már nem, hisz már egyszer letöltötte). Ezt úgy is el lehet kerülni, hogy egyetlen képen van a két jel, s a stílusfájlban megadom hogy melyik részét jelenítse meg a képnek. Ezt ugyan kicsit bonyolultabb lekódolni, azonban kevesebb fájlt igényel.
Valójában ezt a problémát egyszerűen meg is lehet kerülni. Amennyiben azt a megoldást követem amit a blog motorok általában, hogy az utolsó bejegyzéshez tartozó év és hónap nyitva van, akkor a probléma megszűnt... (hiszen az oldal letöltésekor már ezt is menti)

Tehát jelenleg a kód faragásban a fejszés rész van folyamatban, mikor is fontosabb hogy az oldal működjön, mint a kód kinézete (persze alap dolgok azonnal a helyükre kerülnek). Finomabb szerszámokkal, és csiszolgatással ráérek később foglalkozni.
Körülbelül olyan ez, mint költözéskor. Kit érdekel, hogy a virágtartó nincs lefestve, ha nincs még beépítve az ablak :-) ...
Persze az utolsó simítások fogják megadni a lakás hangulatát, ami az ott lakóknak fontos. A külső szemlélő ebből nem lát semmit, hisz kívülről ugyanaz a látvány fogadja.

S gondolatban egy újabb rosszpontot osztok ki a Firefox-nak. A jól megszokott kiegészítők nem működnek az új verzió alatt (kb. fél éve nem kódoltam, így eddig nem is voltak fenn). Ami elérhető azt nehézkes kezelni, vagy nem ad megfelelő információt...

2012. Szeptember 14. 11.34

Megosztás Google Buzz-on Del.icio.us-hez ad Megosztás Digg-en Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Megosztás MySpace-en Hozzáadás MSN könyvjelzőkhöz Hozzáadás Yahoo! könyvjelzőkhöz Reddit StumbleUpon

© 2003-2013 Antal László
Valid Robots.txt XHTML 1.0 CSS 2.1 WCAG 1.0 XHTML 1.0 (WDG) CSS 2.1 (WDG) Akadálymentes oldal (link a paramédia weboldalra) I ¦ Validator [Valid RSS]
elektronikus levél az oldal szerkesztőjének RSS hírcsatorna is elérhető Ugrás a nyitólapra. Vendégkönyv... Az oldal blogja...