Havazás...

Bár rengeteg munkám van, így mondhatni "elhavazódtam", most mégsem erről lesz szó.

Nemzeti ünnepünkön havazott.
S mivel ez idén már a harmadik alkalom, így minden erre szakosodott szervezet felkészült rá. Így a MÁV-nak is volt ideje... Ez onnan derült ki, hogy a Budapest-Vác vonalon az 1 óra 20 perces menetidő már hószállingózáskor is azonnal 2 órára módosult. Persze ezt sehol nem mondják előre, vedd meg a jegyet, a többire úgyis rájössz.

Facebookon lehet olvasni elégedetlen hangokat, hogy "kedvenc" pártunk és kormányunk cserbenhagyta az embereket, így volt aki 18 órát vesztegelt az autópályán.
Nem értem ezeket az embereket. Gergényi idején kivonultak volna a rendőrök, és simán félholtra is verik azokat akik a figyelmeztetés ellenére útra kelnek. Természetesen teljesen demokratikus módon tették volna, hisz a 2006-os események kapcsán szinte senkit nem ítéltek el, tehát törvényes volt minden. Ennek ellenkezőjét csak a mocskos nácik terjesztik.

Beszámolókból lehet tudni ("természetesen" nem az "elfogulatlan" ámde mindenképp "magyar" sajtóból), hogy a gárdisták is tevékenyen részt vettek a hólapátolásban, elakadt autók kiszabadításában. Helyenként a rendőrökkel közösen mentették a bajba jutott embereket.
Bár jelenleg még nem kezdődött meg az üldözésük, melyben nagy szerepe lehet az újabb "rendkívüli időjárás" miatt leesett 10 centi hónak is, az nyilvánvalóan tarthatatlan állapot, hogy "egyenruhában" havat lapátoljanak mindenféle képzetlen emberek. S mindezt teljesen önhatalmúlag mindenféle felsőbb engedély nélkül tegyék... S valószínűleg hólapáttal mint veszélyes fegyverrel alakzatban vonultak...

Időközben (Március 15.-én nemzeti ünnepünkön) Orbán "szabadságharcos" Viktorunk tekintettel az ünnepre, és az itthoni hóhelyzetre Brüsszelbe utazott ismét, ahogyan tette ezt tavaly is. (Pontosan nem tudom mikor utazott el, ugyanis azt nem találtam meg.)

Mivel az "állami" gépezet már nem számított igazán havazásra, így az erre szolgáló gépek 16-18 órás késéssel tudtak csak elindulni. Gyakorlatilag Ausztriából hamarabb érkezett segítség mint ahogy "vezetőink" felébredtek... (Igen, Március 15.-én. S mindez nem kellemetlen vezetőink számára...)
Persze "kormányunk" szerint a felelőtlen autóvezetők a hibásak, és a "rendkívüli időjárás" a kialakult helyzetért, miközen ők sem számítottak havazásra (pedig ezért még fizetést is kapnak...), s így tájékoztatást sem adtak ki.
Voltak területek, ahol a "rendőrség" továbbra is a gyorshajtók lefülelésével volt elfoglalva...

Azóta persze kiderült, hogy a katasztrófavédelem és a belügyminisztérium is tökéletesen végezte a munkáját. Csupán 16 óra késéssel sikerült elrendelni a riadót...
Ezután már beindult a gépezet, így a következő SMS-t sikerült elküldeniük: "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"
Persze ezt a semmitmondó üzenetet két mobil szolgáltató összes ügyfele megkapta...
Ezen kívül információt nem sikerült kiadniuk. Azonban beindult a propaganda gépezet, így 16.-án már minden sajtóforrás azt hangoztatta, hogy minden rendben, nincs hótól elzárt település... A Székesfehérvár-Budapest útvonal ugyan még autópályán 6 óráig tartott, de ez kimaradt a hírekből...

Időközben persze a cigányság sem tétlenkedett.
Néhány magára hagyott autót feltörtek. Persze kizárólag azért vitték el az értékeket, nehogy valami mocskos tolvaj tegye rá a kezét, hisz ők becsületesen leadták azonnal, tehát csupán biztonságba helyezték...
Ugyanezen kissebbség tagjai a leszakadt felsővezetékekből is vittek el darabokat, illetve az áram nélküli szakaszokról is vágtak le kábeleket.
Ha megkérdeznék az elkövetőket, akkor minden bizonnyal azt nyilatkoznák, hogy kizárólag az Elmü-Démász szakembereinek munkáját szerették volna segíteni, nehogy elkerülje a figyelmük a megsérült vezeték, hisz az komoly balesetveszélyt rejtett volna... A leszakadt vezetéket pedig környezetvédelmi okokból szálították el, hisz igen komoly környezetkárosítást okozott volna ha ott hagyják.
Mindezt az is alátámasztja (mind a származást mind pedig a jóindulatot), hogy a rendőrség csupán lopás miatt indított eljárást, s nem terrorizmus (a magyar jogrendben közérdekű üzem megzavarása) miatt indított eljárást. Ahogy teszik ezt minden hasonló esetben...
Ez csakis így lehetett, hisz aki mást gondol az bizony mocskos nácirasszista (igen, így egybe írva), és a szólásszabadság nevében azonnal börtönbe zárható (és zárandó)... Természetesen ugyanezek a mocskos nácik állítják azt is, hogy a cigányság nem szeret dolgozni. Hisz az itt leírtakból is látszik, hogy "roma" polgártársaink ilyen cudar időben is mentek, s kizárólag az ország érdekében tevékenykedtek. Az hogy egyikükné sem találtak hólapátot, csupán a mélyszegénység következénye.

Azért kíváncsi lennék, hogy hány ember fagyott halálra a saját otthonában az alatt a röpke 6 nap alatt mire mindenhol helyreállították az elektromos vezetékeket (a modern fűtési rendszerek nem mennek keringető szivattyú nélkül, tehát hiába van tüzifa vagy gáz, áram nélkül semmit nem ér).

Lenne továbbá néhány javaslatom is a Fidesz diktatúra számára. Avagy ha már elkúrják legalább azt csinálják rendesen...
Meg kellene büntetni azokat, akik traktorral mentek kihúzi az elakadt járműveket.
Az összes autósra aki az autópályán ragadt szintén büntetést kellene kivetni, hisz az átlagsebességük nagyon alacsony volt, tehát az autó műszaki állapota nem megfelelő. Ezt egyébként az is alátámasztja, hogy egy tank benzinnel tettek meg 50-60 kilométert.
Bárki aki szendvicset vagy csak egy teát vitt az úton ácsorgó autósoknak egy átfogó ÁNTSZ ellenőrzésnek kell alávetni, hisz vendéglátói tevékenységet folytat.
Az úton rekedtek mobiltelefonjáról a Facebookra feltöltött segítségkérést meg kell vizsgáni, s aki 15.-e után ilyet tett azt felelősségre vonni rémhír terjesztésért (hisz addigra minden rendben volt kormányunk szerint).
Akik civilként hólapátot fogtak, azoknak igazolniuk kellene hogy erre van képesítésük.
A katasztrófavédelem részére is szerezzenek be hóágyúkat, hisz a ktasztrófa megvédése a fő feladatuk (hisz azt megtudhattuk, hogy az emberek mentése nem.)

S végezetül szeretném megköszönni mindenkinek aki segített bajba jutott embertársain. Köszönöm a tűzoltóknak, az egyszerű rendőröknek, hogy vezetőik töketlensége ellenére ott voltak, s a megfelelő eszközök és információhiány ellenére megtették amit tudtak. Köszönöm azoknak a vidéki embereknek, akik traktorral kivonultak menteni, befogadtak néhány embert, vagy teát vittek. Illetve bármi módon segítettek (ilyen helyzetben már az is segítség lehet ha ott van valaki).
Köszönöm.

2013. Március 28. 19.24

Megosztás Google Buzz-on Del.icio.us-hez ad Megosztás Digg-en Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Megosztás MySpace-en Hozzáadás MSN könyvjelzőkhöz Hozzáadás Yahoo! könyvjelzőkhöz Reddit StumbleUpon

© 2003-2013 Antal László
Valid Robots.txt XHTML 1.0 CSS 2.1 WCAG 1.0 XHTML 1.0 (WDG) CSS 2.1 (WDG) Akadálymentes oldal (link a paramédia weboldalra) I ¦ Validator [Valid RSS]
elektronikus levél az oldal szerkesztőjének RSS hírcsatorna is elérhető Ugrás a nyitólapra. Vendégkönyv... Az oldal blogja...